Yhdessä treenaamaan

Meissä on Ilkan kanssa vähän sitä vikaa, että työt ja Ilkan treenit kuormittaa arkea melko paljon ja etenkin loma-aikojen ulkopuolella yhteistä aikaa jää liian vähän. Oma työni on melkein aina ollut sellaista, että se vie totaalisesti mukanaan ja uppoudun vielä kotonakin työhön liikaa (tätä tapaa yritän vähentää). Itselläni arkisin kesän ulkopuolella työ on pääasiassa päivätyötä ja Ilkka tekee vuoroviikoin aamua tai iltaa, viikonloput on yleensä vapaata. Itse tykkään möllöttää kotona ja tykkään olla yksin aina kun mahdollista, sillä työ asiakkaiden ja työkavereiden parissa kuormittaa usein mun päätäni sen verran, että tarvin omaa tilaa. Ilkka puolestaan käy salilla useamman kerran viikossa ja viikko suunnitellaan sen mukaan miten salille pitää päästä. Jää viikoille sitten viikonloput yms. mutta tuntuu että ollaan sen verran väsyneitä, ettei oikein jakseta sitten hirveästi edes liikkua minnekään.

Tänä kesänä on mietitty miten saatais yhteistä aikaa ja miten tehdä tästä arjesta hieman parempaa. Monia yksinkertaisia ja kivoja juttuja on lopulta keksitty, joita listaankin vielä tuleviin juttuihin. Ensimmäinen yhteisen ajan juttu on meillä ollut nyt se, että kun Ilkalle kuntosalilla käynti on tärkeää, niin minä menen mukaan. Olen joskus vuosia sitten ollutkin todella ahkera salilla kävijä ja käytiin yhdessä siellä paljon, mutta elämän muutokset teki sen, ettei ollut aikaa ja terveyttä käydä siellä. Mutta nyt kun sain virallisen luvan lääkäriltä lähteä salille huitomaan, otimme heti jäsenyyden samaan paikkaan missä Ilkallakin on ja siellä ollaan nyt useamman kerran yhdessä käyty. Harmillisesti tosin nyt tämä koronakaranteeni tuli tielle (altistuttiin meillä kotona porukalla ja taysista määrättiin meidät karanteeniin. Kaikkien koronatestit on ollut negaa 5 päivää altistuksesta.)

Kun treenataan yhdessä, niin tulee tehtyä salilla paljon paremmin kaikki. Mulla itselläni on Persona trainerin koulutus taustalla, joten salihommat kyllä palautuu helpolla mieleen ja Ilkka taas on käynyt salilla niin pitkään, että osaa homman sitä kautta. Yhdessä pystyy tekeen treenistä sellaista, että tulostakin alkaa väkisin tulla, kunhan vaan keskittyy kunnolla siihen mitä tekee.

En välttämättä olisi kuntosalille mennyt, jos Ilkka ei siellä niin intensiivisesti kävisi, mutta joskus kannattaa silti miettiä kannattaako jäädä sohvalle makaamaan kun voi viettää aikaa toisen kanssa jonkin toiselle tärkeän asian parissa. Itse olen vielä siitä hullu, että mikään ei mun mielestä ole niin upeata kun treenistä kipeät lihakset!

Mulla oli aikomuksena mennä syksyllä jonnekin ohjattuun jumppaan ja jatkaa Belly Dance tunteja, mutta homma meneekin nyt niin että käyn kuntosalilla ja menen vain Belly Dance -tunneille, jotka on mun viikon kohokohta!

Harrastetaanko teillä yhdessä? Onko ollut koskaan ajatuksena kokeilla harrastaa toiselle tärkeää lajia yhteisen ajan vuoksi?

 

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *