Tervetuloa seuraamaan nelikymppisten arkea!

Uuden alku

Olen miettinyt pitkään, että alkaisin kirjoittaa uutta blogia, mutta monien blogien maailmassa aiheen keksiminen on ollut vaikeaa. Vanha blogini käsitteli laihduttamista ja arkea pienten lasten kanssa. Nyt kun lapset ovat jo melko isoja ja lihavuusleikkaus takana, ei aihe ole enää lähellä sydäntä. En vaan enää jaksanut kirjoittaa niistä aiheista, vaikka sanottavaa ehkä olisi ollutkin.

Hiljalleen heräsi ajatus blogista, joka voisi kertoa parisuhteesta meidän nelikymppisten näkökulmasta. Siitä millaista elämä on, kun lapset ovat jo isompia ja miten parisuhdetta hoidetaan pitkässä parisuhteessa. Meillä on yhteistä taivalta miehen kanssa takana melkein kaksikymmentä vuotta ja lapsista vanhin on muuttanut jo pois kotoa. Kaksi nuorempaa vielä riemastuttaa meitä, mutta elämä on melko leppoisaa nykyisin.

Kaikkien näiden vuosien aikana kaikki ei aina ole ollut helppoa. On käynyt ero mielessä ja on selvitetty vaikeuksia ja erimielisyyksiä, mutta aina on asiat saatu käsiteltyä ja yhdessä pysytty. Parisuhde vaatii huoltoa, etenkin kun lapset ovat pieniä ja arki kaaosta. Jossain vaiheessa tulee vaihe jolloin aikaa olla kahden onkin runsaasti, on opeteltava elämään eri tavalla toisen kanssa. Jos on koko elämä menty erillään, niin tämä vaihe voikin olla sellainen, jossa toteaa, ettei tunnekaan enää puolisoaan yhtään. Monet pariskunnat eroavat tässä tilanteessa. Se on tosi kurjaa, koska pienellä huollolla, pienillä asioilla ja antamalla aikaa ja huomiota toiselle voisi parisuhdetta korjata koko ajan vuosien varrella. Toiseen pitää rakastua aina uudelleen, sillä arki muuttaa parisuhdetta paljon.

Me olemme miehen kanssa oltu alusta asti melko yhteen hitsautuneita ja kuljettu paljon kahden, toki myös erikseenkin. Yhteinen huumorintaju ja positiivinen asenne on pitäneet meitä kasassa ja on saatu ohjattua tätä yksikköä eteen päin useimmiten tiiminä. En ole todellakaan mikään parisuhteen asiantuntija, tai tiedä miten asiat tulisi hoitaa, mutta voin kertoa asioita meidän elämästä ja selviytymisestä, sekä siitä miten nykyisin meidän suhdetta hoidetaan yhdessä.

Tervetuloa siis seuraamaan aikuisten elämää minun näkökulmastani. Kerron myös meidän erilaisista treffipaikoista ja yhteisistä tekemisistä.

Vanha blogini löytyy blogspotista Elämäntapamuutoksia (ninskujor.blogspot.com) ja olen kirjoittanut sitä vuosien 2012-2019 ajan.

 

Yksi kommentti artikkeliin “Tervetuloa seuraamaan nelikymppisten arkea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *